Wijzigingsbesluit Vlaamse Regering: geen omgevingsvergunning vereist voor horecaterrassen tot eind maart 2022

Terug naar het overzicht Wijzigingsbesluit Vlaamse Regering: geen omgevingsvergunning vereist voor horecaterrassen tot eind maart 2022

Datum: vrijdag 5 maart 2021

Auteur(s): Redactie OmgevingConnect

De Vlaamse Regering wijzigt principieel haar besluit tot bepaling van stedenbouwkundige handelingen waarvoor geen omgevingsvergunning nodig is.

 

De eventuele heropening van de horeca in coronatijden zal ongetwijfeld gepaard gaan met veeleisende protocollen rond maximale bezetting en ventilatie. Om de heropening van horecazaken in het kader van deze COVID-19 maatregelen te vergemakkelijken, wijzigt de Vlaamse Regering nu principieel haar besluit tot bepaling van stedenbouwkundige handelingen waarvoor geen omgevingsvergunning nodig is.

 

Dankzij de wijziging is tot eind maart 2022 geen omgevingsvergunning vereist voor de plaatsing van niet overdekte en overdekte terrassen.

 

Wie de terrassen permanent wil plaatsen, ook later in 2022, zal wel een vergunning moeten aanvragen. De eventuele toelatings- en meldingsplichten voor terrassen in een beschermde erfgoedcontext blijven van toepassing, ook in 2021.

 

Over dit wijzigingsbesluit wordt het advies van de Raad van State ingewonnen.

 

Lees hier de nota aan de Vlaamse Regering

Lees hier het Wijzigingsbesluit van 26 februari 2021