OmgevingConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Boeken

Een waaier aan boeken bestrijkt alle relevante aspecten van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid, en gidst u moeiteloos door de geldende regelgeving, de laatste evoluties en de belangrijkste aandachtspunten.

In de kijker

Zachte Stad
Densiteit, diversiteit en nabijheid in het leven van alledag

David Sim

Soft City, het beroemde boek van urban expert David Sim, is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar. De zachte stad is een stad waar densiteit een menselijke schaal heeft. Het is een stad die zich kan aanpassen aan onze veranderende behoeften, die interactie tussen mensen mogelijk maakt en het gemeenschapsleven een boost geeft.

Het boek reikt tips aan om onze groeiende verstedelijking aan te pakken met kleinschalige, goedkope, mensvriendelijke ingrepen en is zo een must-have voor iedereen die meer wil weten over stedelijke vormgeving en stedelijk ontwerp die bijdragen tot duurzame en veerkrachtige gemeenschappen.

Zachte stad - Densiteit, diversiteit en nabijheid in het leven van alledag

Alle boeken

Zachte stad - Densiteit, diversiteit en nabijheid in het leven van alledag - Editie 2022

Zachte stad - Densiteit, diversiteit en nabijheid in het leven van alledag - Editie 2022

Dit boek reikt tips aan om onze groeiende verstedelijking aan te pakken met kleinschalige, goedkope, mensvriendelijke ingrepen.
Landschappen - Het onvoltooide

Landschappen - Het onvoltooide

Dit unieke boek - met z'n vele mooie foto's en prachtige vormgeving - biedt een inspirerend overzicht van het oeuvre en de gedachtegang van landschapsarchitect Christian Vermander.
De omgevingsvergunning: praktische leidraad bij de procedure

De omgevingsvergunning: praktische leidraad bij de procedure

Dit boek biedt een leidraad voor milieuverantwoordelijken die zich moet inwerken in de ‘nieuwe’ omgevingsvergunning.
Begrippen uit het omgevingsrecht

Begrippen uit het omgevingsrecht

Van aaneengesloten bebouwing tot zorgwonen: deze gids bundelt en verheldert alle relevante kernbegrippen uit het omgevingsrecht.
Ruimtelijke beleidsplanning: de do's-and-don'ts

Ruimtelijke beleidsplanning: de do's-and-don'ts

Een handig boekje dat de belangrijkste kenmerken van de nieuwe rechtsfiguur van de beleidsplannen klaar en duidelijk uit de doeken doet.
Woonuitbreidingsgebieden

Woonuitbreidingsgebieden

Dit handige en toegankelijke boek beantwoordt alle relevante vragen over (het lot van) de woonuitbreidingsgebieden.
Leidraad voor de GECORO

Leidraad voor de GECORO

De start van een nieuwe legislatuur is een goed moment om alle GECORO-leden te voorzien van een handboek of Leidraad. Deze publicatie vormt het eerste deel in een reeks speciaal voor de GECORO-leden. Het is snel raadpleegbaar tijdens vergaderingen en wil zo een goede basis bieden.
Het Bosdecreetboek

Het Bosdecreetboek

Deze handige uitgave bevat niet enkel het bosdecreet, maar geeft hierop bovendien een artikelsgewijze commentaar.

Ontdek meer oplossingen op maat van omgevingsmedewerkers in lokale besturen.

OmgevingConnect

Dankzij de combinatie van praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features is OmgevingConnect dé innovatieve informatie- en inspiratiebron over omgevingsrecht en omgevingsbeleid voor lokale besturen. Ontdek meer

Opleidingen

Boeiende opleidingen, met ruime aandacht voor theorie én praktijk, belichten alle actuele facetten van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid. Onmisbaar voor iedere medewerker die op de hoogte wil blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Ontdek meer

Als eerste op de hoogte van onze initiatieven?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, nieuwe boeken, ...