OmgevingConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

OmgevingConnect | online bibliotheek omgevingsrecht en omgevingsbeleid

Dankzij de combinatie van praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features is OmgevingConnect dé innovatieve informatie- en inspiratiebron over omgevingsrecht en omgevingsbeleid voor lokale besturen.

Achtergrondbeeld In De Kijker Homepage 45 Procent Transparant

Waarom kiest u voor OmgevingConnect?

Pak zorgeloos ieder vraagstuk aan

Reken op betrouwbare kennis die steeds actueel is én op een doorgedreven ondersteuning, zoals de mogelijkheid om uw eigen vragen te stellen aan het OmgevingConnect-expertenteam.

Hou de vinger aan de pols

Blijf moeiteloos op de hoogte van alle ontwikkelingen dankzij de experten van OmgevingConnect. Zij screenen de belangrijkste bronnen en reiken u het nieuws in behapbare berichten aan.

Win tijd

Vind vliegensvlug de gewenste informatie of het gezochte antwoord, dankzij een performante zoekmotor, een gebruiksvriendelijke interface, heldere rubrieken, …

Versterk uw kennis

Vertrouw op de knowhow van het OmgevingConnect-expertenteam dat garant staat voor nuttige informatie en hands-on inspiratie met een unieke focus op het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid.

Werk efficiënter

Krijg altijd en overal toegang tot kant-en-klare kennis in tal van vormen: stel een vraag-functie, interactieve procedures, digitale boeken, wetgeving, rechtspraak, ...

Bespaar geld

Kies voor een slimme besteding van uw kennis- en documentatiebudget, dankzij een voordelige abonnementsprijs en een onbeperkte toegang voor alle medewerkers.

Wat vindt u in OmgevingConnect?

Gebruiksvriendelijke features

E Learning Icon

Een online en interactieve cursus voor iedere medewerker die nieuwe of extra kennis wil vergaren, opfrissen of bijschaven rond de diverse aspecten van de omgevingsvergunning.

Antwoorden Icon

De mogelijkheid om uw eigen vragen aan de experten van OmgevingConnect te stellen. En vooral: de zekerheid om betrouwbare antwoorden te krijgen, rechtstreeks in uw mailbox.

Magazine Icon

Alle nieuws ter zake, op de voet gevolgd door het OmgevingConnect-expertenteam, aangereikt in behapbare berichten en verzameld op de startpagina van OmgevingConnect.

Procedures Icon

Handige hulpmiddelen die u stap voor stap van concrete vragen naar duidelijke oplossingen leiden.

Wetgeving Icon

Een snelle toegang tot alle relevante wetten, decreten, besluiten, omzendbrieven, ... inzake omgevingsrecht. Inclusief handige extra's, zoals de mogelijkheid om versies van wetgeving te vergelijken.

Rechtspraak Icon

Een selectie van de meest relevante en markante rechtspraak, voorzien van heldere besprekingen en bevattelijke analyses.

Tijdschriften Icon

De digitale edities van de tijdschriften TOO en Ruimte. Inclusief volledig doorzoekbare online archieven.

Boeken Icon

Een verzameling pertinente commentaarwerken over het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid, samengebracht op één digitale boekenplank.

Documenten Icon

Een verzameling diepgravende documenten, met zorg beheerd door het OmgevingConnect-expertenteam: dossiers, beleidsnota’s, ...

Faq Icon

Duidelijke en passende antwoorden op concrete vragen uit de praktijk.

Praktijkgerichte kennis

OmgevingConnect richt zich op iedereen die bij de bescherming en de ordening van de menselijke leefomgeving betrokken is. Omgevingsambtenaar of -medewerker: iedereen van uw bestuur kan in OmgevingConnect terecht voor informatie en inspiratie over een waaier van relevante thema’s.

afval en materialen | bodem | effectenbeoordelingen en omgevingskwaliteit | geluid, stralingen en trillingen | gevaarlijke stoffen | handhaving | klimaat en energie | lucht en geur | natuur en bos | onroerend erfgoed | rechtsbescherming | ruimtelijke ordening | schade en aansprakelijkheid | vergunningen | water | onteigeningen en infrastructuur | handelsvestigingen | dierenwelzijn

De modules van OmgevingConnect

Module Omgevingsrecht en omgevingsbeleid

Een waaier aan informatie en inspiratie over omgevingsrecht en omgevingsbeleid, gebundeld in één allesomvattende module, waarbij praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module E-learning Omgevingsvergunning

Een online en interactieve cursus voor iedere medewerker die nieuwe of extra kennis wil vergaren, opfrissen of bijschaven rond de diverse aspecten van de omgevingsvergunning.

Ook deze besturen gebruiken OmgevingConnect

Een uitgebreide rondleiding door OmgevingConnect?

Krijg meer uitleg over de troeven, features en inhoud waar u zelf meer over wilt weten.

Eveneens te ontdekken

Subsidiemanager Embleem
Subsidiemanager Logo

Vind en beheer vlot subsidies. Realiseer de doelen van uw organisatie.

Esignflow Embleem
Esignflow Logo

De slimme en veilige manier om digitale documenten te beheren, ondertekenen en verzenden.