OmgevingConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Het boek ‘Landschappen – Het onvoltooide’ van Chris Vermander wint de Literaire Prijs René Pechère 2023

het boek ‘Landschappen – Het onvoltooide’ van Chris Vermander wint de Literaire Prijs René Pechère 2023. De jury prijst niet alleen de vormgeving en de inhoud van het boek (uitgegeven bij Vanden Broele), maar vooral de manier waarop het mee helpt bouwen aan de kennis van tuin- en landschapsarchitectuur in België.

Landschappen - Cover

Want er is een tekort aan kennis (over de recente geschiedenis) van de tuin- en landschapsarchitectuur in België. Terwijl die kennis en de bijhorende inzichten nu net zo belangrijk zijn voor (jonge) landschapsarchitecten om aan duurzame oplossingen te kunnen werken in een steeds complexer werkveld met een steeds meer uitdagend klimaatvraagstuk.

Dat ‘Landschappen - Het onvoltooide’ ook deze nieuwe generatie landschapsarchitecten kan aanspreken, is een belangrijk argument van de jury om het boek met de Prijs René Pechère te bekronen.

De Literaire Prijs René Pechère, in 2008 opgericht als eerbetoon aan de grote Belgische landschapsarchitect René Pechère, is een initiatief van het Comité René Pechère in samenwerking met CIVA en wordt om de twee jaar uitgereikt aan een Nederlandstalige publicatie die zich onderscheidt op het gebied van tuin- en landschapsarchitectuur.

De winnaar van de Prijs René Pechère 2023, uitgereikt op 30 september, is dus 'Landschappen – Het onvoltooide'. Dit rijkelijk geïllustreerde boek biedt niet alleen een inspirerend overzicht van het oeuvre en de gedachtegang van de vermaarde Belgische landschapsarchitect Chris Vermander, maar vormt evengoed een boeiende reis door tuin- en landschapsarchitectuur als brug tussen mens en natuur, tussen tijd en ruimte.

Landschappen - Het onvoltooide: twee boekdelen
Landschappen - Het onvoltooide: binnenwerk

Die tweeledigheid is ook wat de jury zo apprecieerde: meer dan woorden biedt het boek een boeiende blik op de filosofie en de visie van een doorgewinterde architect, die vanuit een lange en boeiende carriere verschillende invalshoeken op het beroep heeft ontwikkeld.

Daarnaast is 'Landschappen - Het onvoltooide' veel meer dan een oeuvre-catalogus: het is een ode aan het landschap en aan het beroep dat ermee verbonden is: dat van landschapsarchitect.

Meer info / bestellen

Bent u OmgevingConnect-abonnee?
Dan geniet u 20 % korting op de basisprijs van dit boek en betaalt u 68 euro i.p.v. 85 euro (incl. btw | gratis verzending).

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...