OmgevingConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

12 tips aan gemeenten voor een lokale circulaire economie

In dit memorandum vindt u twaalf concrete voorstellen om het huidige afval- en recyclagebeleid naar een hoger niveau te tillen. Twaalf maatregelen om onze maatschappij, onze economie en ons leefmilieu een betere toekomst te bieden. Twaalf punten die u hopelijk kunnen inspireren bij het uitstippelen van uw lokaal afvalbeleid.

 

Go4Circle vzw is de bedrijfsfederatie voor privaatrechtelijke bedrijven die de circulaire economie centraal plaatsen in hun werking. Ze vertegenwoordigt 220 bedrijven die actief zijn in afvalbeheer en in de productie of het gebruik van nieuwe materialen.

 

Deze bedrijven stellen samen ongeveer 8000 mensen tewerk en realiseren een jaarlijkse omzet van 2,8 miljard euro. Met dit memorandum wil men alle steden en gemeenten in ons land stimuleren om samen met onze leden werk te maken van een lokale circulaire economie, waarin afval op een correcte en efficiënte manier wordt ingezameld en gesorteerd en zo alle kans krijgt op recyclage of hergebruik.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in OmgevingConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...