OmgevingConnect: uw gids door het procedureparcours van A tot Z

Terug naar het overzicht OmgevingConnect: uw gids door het procedureparcours van A tot Z

Datum: maandag 15 juni 2020

Auteur(s): Stakenborghs Liliane

Hoe moet u een planologisch attest aanvragen? En welke stappen moet u doorlopen bij de aanvraag van uw omgevingsvergunning? Het platform www.omgevingconnect.be biedt support met handige fiches. De fiches loodsen u door het procedureparcours van A tot Z. Een eenvoudige klik op het inhoudstype ‘Procedures’ zet u meteen op het juiste spoor. Een welgekomen ruggensteun die verzekert dat u in het veranderde vergunningenlandschap het noorden niet verliest.

De invoering van de omgevingsvergunning in 2017 ging hand in hand met een nieuwe eengemaakte vergunningsprocedure. Om haar klanten de nodige houvast te bieden, giet OmgevingConnect de vernieuwde procedure in een handig schema. Zo bewaart u steeds het overzicht van de verschillende fases en stappen die u hierbij dient te doorlopen. Mooi meegenomen is dat het stappenplan voor elke etappe telkens de onderliggende rechtsgrond meegeeft. Andere bijkomende troef is dat het schematisch stappenplan gelinkt is aan een waaier van nuttige achtergrondinformatie. Zo kan u onder de knop ‘gerelateerde info’ doorklikken naar onder meer de relevante wetgeving én naar hoofdstukken uit boeken die het thema in kwestie verder uitspitten.

Naast een schematisch stappenplan kan u als klant van OmgevingConnect van nog meer uitgebreide support genieten. Wanneer u klikt op de optie ‘assistent’ wordt u aan de hand van gerichte ja- en neen-vragen geleid naar het toepasselijk procedurescenario voor uw project.

 

Vraag een demo aan