OmgevingConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

TOO - Tijdschrift voor Omgevingsrecht en Omgevingsbeleid

TOO, het driemaandelijkse tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) en Vanden Broele, bekijkt wetgeving, rechtsleer, rechtspraak en beleid door een heldere bril. Het houdt zo als geen ander de vinger aan de pols van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid.

Uw vinger aan de pols van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid

Door hun omvang, complexiteit en draagwijdte zijn de (juridische en maatschappelijke) ontwikkelingen op het vlak van milieu en ruimtelijke ordening niet altijd makkelijk bij te houden.

Wie niet voortdurend achter de feiten aan wil lopen, kan rekenen op TOO, het driemaandelijkse tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) en Vanden Broele.

Want TOO staat voor dialoog en gaat over standpunten, ver weg van de platgetreden paden. Het tijdschrift is onmisbare lectuur voor iedereen die bij de bescherming en de ordening van de menselijke leefomgeving betrokken is.

TOO Mockups Omgevingconnect.Be (3) (1)

TOO is ...

Voor iedereen toegankelijk

In TOO geen kurkdroge teksten, wel vlot verteerbare bijdragen waar zowel juristen als niet-juristen mee aan de slag kunnen. TOO slaat zo een brug tussen iedereen die bij de bescherming en de ordening van de menselijke leefomgeving betrokken is: ambtenaren, advocaten, bedrijfsjuristen, magistraten, ordehandhavers, academici, ...

Gefocust op omgevingsprofessionals

Achter TOO staat een redactieteam van omgevingsprofessionals onder leiding van hoofdredacteur Isabelle Larmuseau. Als geen ander weten zij alle beeldbepalende omgevingsrechtspraak te selecteren. Dankzij correspondenten houdt TOO bovendien moeiteloos voeling met het lokale niveau.

Behapbaar

TOO schotelt u om de drie maanden een royale portie spraakmakende columns, boeiende artikels en pertinente commentaarstukken voor. Boeiende bijdragen over vernieuwende wetgeving gaan hand in hand met heldere besprekingen van actuele vonnissen en arresten.

Papier én digitaal

TOO-abonnees ontvangen hun tijdschrift niet alleen elk kwartaal in de brievenbus. Ze kunnen het ook online raadplegen, via OmgevingConnect. Met alle voordelen die daarmee gepaard gaan, zoals een snelle toegang tot het volledige online archief en tot de integrale teksten van alle besproken arresten. 

Kwalitatief en voordelig

TOO combineert een hoge kwaliteit met een scherpe prijs. Dat maakt van het tijdschrift een unieke en voordelige informatie- en referentiebron voor iedereen die met kennis van zaken (juridisch) weerwerk wil kunnen bieden.

Gratis voor VVOR-leden

Leden van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) ontvangen TOO helemaal gratis en genieten bovendien mooie kortingen op talrijke events. Ontdek de vele voordelen van het VVOR-lidmaatschap op www.vvor.be.

Nog niet geabonneerd op TOO?

Hou met TOO de vinger aan de pols van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid.

Artikels in de kijker

Cascaderegeling in Bodemdecreet overruled door switch van bijzondere naar algemene saneringsplicht

Astrid Lippens en Jasper De Coster

De Raad van State maakte enkele jaren geleden reeds duidelijk dat het Bodemdecreet, naast een algemene saneringsplicht voor bodemverontreiniging, ook voorziet in bijzondere saneringsplichten. Dat de saneringsplicht voor de Raad van State niet ondeelbaar bleek, en dat er op basis van verschillende rechtsgronden meer dan één saneringsplichtige door de OVAM kan worden aangemaand, was dus reeds duidelijk. In zijn arrest nr. 255.281 van 15 december 2022 gaat de Raad van State nog een stap verder, door te verduidelijken dat ook de saneringsplicht die geldt bij de sluiting van een risico-inrichting beschouwd moet worden als een bijzondere saneringsplicht ten opzichte van de algemene saneringsplicht ...

De wereld als laboratorium: over stoffen die niet gemaakt hadden mogen worden

Jacob de Boer

DDT en PCB's zijn al veertig jaar verboden. Toch hebben moeders wereldwijd deze stoffen nog steeds in hun moedermelk en geven ze zo door aan hun kinderen waarbij de eerstgeborene de hoogste dosis krijgt. Hebben we daar iets van geleerd? Het antwoord is helaas: nee. Iedereen op de wereld heeft PFAS in zijn of haar bloed. Opnieuw hebben we dit laten gebeuren en het lijkt nog niet de laatste stof waar het zo mee zal gaan. Het zijn allemaal experimenten op wereldschaal. We gebruiken de wereld als laboratorium in plaats van stoffen eerst te testen en dan pas te beslissen over de toelating ervan. Wat moet er nu gebeuren om dit voortaan te voorkomen?

Redactieteam

TOO is een gezamenlijke uitgave van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) en Vanden Broele. Achter TOO staat een enthousiast redactieteam van omgevingsprofessionals onder leiding van hoofdredacteur Isabelle Larmuseau.

Nog niet geabonneerd op TOO?

Hou met TOO de vinger aan de pols van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid.