OmgevingConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

TOO - Tijdschrift voor Omgevingsrecht en Omgevingsbeleid

TOO, het driemaandelijkse tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) en Vanden Broele, bekijkt wetgeving, rechtsleer, rechtspraak en beleid door een heldere bril. Het houdt zo als geen ander de vinger aan de pols van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid.

Uw vinger aan de pols van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid

Door hun omvang, complexiteit en draagwijdte zijn de (juridische en maatschappelijke) ontwikkelingen op het vlak van milieu en ruimtelijke ordening niet altijd makkelijk bij te houden.

Wie niet voortdurend achter de feiten aan wil lopen, kan rekenen op TOO, het driemaandelijkse tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) en Vanden Broele.

Want TOO staat voor dialoog en gaat over standpunten, ver weg van de platgetreden paden. Het tijdschrift is onmisbare lectuur voor iedereen die bij de bescherming en de ordening van de menselijke leefomgeving betrokken is.

TOO Mockups Omgevingconnect.Be (3) (1)

TOO is ...

Voor iedereen toegankelijk

In TOO geen kurkdroge teksten, wel vlot verteerbare bijdragen waar zowel juristen als niet-juristen mee aan de slag kunnen. TOO slaat zo een brug tussen iedereen die bij de bescherming en de ordening van de menselijke leefomgeving betrokken is: ambtenaren, advocaten, bedrijfsjuristen, magistraten, ordehandhavers, academici, ...

Gefocust op omgevingsprofessionals

Achter TOO staat een redactieteam van omgevingsprofessionals onder leiding van hoofdredacteur Isabelle Larmuseau. Als geen ander weten zij alle beeldbepalende omgevingsrechtspraak te selecteren. Dankzij correspondenten houdt TOO bovendien moeiteloos voeling met het lokale niveau.

Behapbaar

TOO schotelt u om de drie maanden een royale portie spraakmakende columns, boeiende artikels en pertinente commentaarstukken voor. Boeiende bijdragen over vernieuwende wetgeving gaan hand in hand met heldere besprekingen van actuele vonnissen en arresten.

Papier én digitaal

TOO-abonnees ontvangen hun tijdschrift niet alleen elk kwartaal in de brievenbus. Ze kunnen het ook online raadplegen, via OmgevingConnect. Met alle voordelen die daarmee gepaard gaan, zoals een snelle toegang tot het volledige online archief en tot de integrale teksten van alle besproken arresten. 

Kwalitatief en voordelig

TOO combineert een hoge kwaliteit met een scherpe prijs. Dat maakt van het tijdschrift een unieke en voordelige informatie- en referentiebron voor iedereen die met kennis van zaken (juridisch) weerwerk wil kunnen bieden.

Gratis voor VVOR-leden

Leden van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) ontvangen TOO helemaal gratis en genieten bovendien mooie kortingen op talrijke events. Ontdek de vele voordelen van het VVOR-lidmaatschap op www.omgevingsrecht.be.

Nog niet geabonneerd op TOO?

Hou met TOO de vinger aan de pols van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid.

Artikels in de kijker

Ministeriële instructie inzake stikstof is niet dienstig bij uitvoeren VEN-toet

Matthias Strubbe

In reactie op het zogenaamde ‘stikstofarrest’ heeft de Vlaamse minister van Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme, als tussentijdse oplossing, de Ministeriële instructie betreffende de beoordeling van de stikstofuitstoot van vergunningsaanvragen betreffende projecten of activiteiten met mogelijke betekenisvolle effecten op de habitatrichtlijngebieden (hierna: de ‘Ministeriële Instructie’) uitgevaardigd. In afwachting van de opmaak en goedkeuring van een definitieve stikstofaanpak biedt deze instructie de adviserende overheden een reeks richtlijnen die kunnen worden aangewend bij de voorbereiding van vergunningsbeslissingen en adviezen. In twee recente arresten heeft de Raad voor Vergunningsbetwistingen geoordeeld dat de Ministeriële Instructie niet kan worden gehanteerd in het kader van de VEN-toets.

Overheden duwen het gaspedaal in om de energiefactuur te verlichten

Julie Vanhoenacker

De prijzen voor elektriciteit en aardgas bereiken de laatste maanden recordhoogten in Europa. Zowel vanuit huishoudens als vanuit bedrijven komen er noodkreten over de hoge energiefacturen. De verschillende regeringen in ons land en de Europese Unie bleven hier niet doof voor en namen al verschillende maatregelen. Deze bijdrage wil een overzicht bieden van de belangrijkste maatregelen die een rechtstreekse impact hebben op de energiefactuur.

Redactieteam

TOO is een gezamenlijke uitgave van de Vlaamse Vereniging voor Omgevingsrecht (VVOR) en Vanden Broele. Achter TOO staat een enthousiast redactieteam van omgevingsprofessionals onder leiding van hoofdredacteur Isabelle Larmuseau.

Nog niet geabonneerd op TOO?

Hou met TOO de vinger aan de pols van het omgevingsrecht en het omgevingsbeleid.